Akershus kollektivterminaler FKF

Logo hvit
Hjem > Om oss

Hva er Akershus kollektivterminaler?

Akershus kollektivterminaler FKF (AKT) er et fylkeskommunalt foretak i Akershus. AKT representerer inngangen og utgangen av reiser. Samfunnsoppdraget ligger i drift, forvaltning, etablering og utvikling av kollektivinfrastruktur, fordelt på en rekke ansvarsområder i Akershus, samt Oslo Bussterminal og Aker Brygge fergeterminal for Nesoddfergen. Se nærmere på våre ansvarsområder ved å klikke på lenken: Ansvarsområder.

Samfunnsoppdrag

Samfunnsoppdraget vårt ligger i drift, forvaltning, bygging og utvikling av kollektivinfrastruktur i Akershus, og noe i Oslo (Oslo Bussterminal og Aker Brygge fergeterminal for Nesoddfergen).

Du som reiser kollektivt, møter VKT ved inngangen og utgangen av reisen. Det er vi som har ansvar for bussholdeplassen langs fylkesvei hvor du venter på bussen, eller fergeterminalen og kaianlegget der du går i land. Venteområdet, informasjonen, lehuset. Kafeen, toalettet, sykkelparkeringen. Benken du sitter på, søppelbøtten ved siden av og innfartsparkeringen hvor du satte fra deg el-sparkesykkelen for å dra videre med bussen.

Vi jobber brukerorientert, med de reisende og kollektivoperatørene som sluttbrukere av tjenestene våre. Vi jobber for å gi en best mulig helhetsopplevelse ved kollektivreise, og for å tilrettelegge, slik at flest mulig kan velge å reise kollektiv. 

Finn ut hva vi gjør og våre arbeidsoppgaver

BUSS

FERGE

PARKERING

SYKKEL

MIKROMOBILITET

KNUTEPUNKT

Vi bidrar til at folk foretrekker å reise kollektivt

Animasjon i farger av bygning med busskilt på, bak vei og gress.

Oppdag bussterminaler: plasseringer, tjenester, rutetider, ruter, billetter og fasiliteter.

Animasjon i blått og hvitt av bygning foran kai og vann med ferge på.

Oppdag fergeterminaler: plasseringer, tjenester, rutetider, ruter, billetter og fasiliteter.

Hopp rett ned til innholdet