Akershus kollektivterminaler FKF

Logo hvit
Hjem > Om oss > Knutepunkt

Knutepunkt

Kollektivknutepunkter er områder der flere former for persontransport er satt i forbindelse med hverandre. Det kan være innfarstparkering for personbil, sykkelhotell og mikromobilitet med overgang til buss, trikk, ferge, tog, bane og taxi. Det er ofte servicetilbud som kiosk og serveringssted, kundetoaletter og bagasjeoppbevaring på kollektivknutepunktene.

Oslo Bussterminal er det største knutepunktet VKT har ansvar for. Her er terminalen sommeren 2019 omprosjektert og oppgradert til et levende byrom i hovedstaden. Det er inngang fra Grønland med sitt torg og yrende folkeliv på Oslo Øst, fra bybuss, trikk og taxi i gaten mot nye Barcode, og gjennomgang videre til Oslo S og sentrum i vest.

God flyt, tydelig skilting, oppgraderte servicetilbud og følgetjeneste for personer med nedsatt funksjonsevne er tilbud på Oslo Bussterminal. Videre er sikkerheten i høysetet, og billettautomater og skjermer for ankomst-/avgangstider holder høyeste tilgjengelige standard. Det er betjent med trivelige kundeverter ved to info-punkter, og bagasjeoppbevaring og toaletter er universelt utformet som resten av terminalen.

person som ser på rutetider
Hopp rett ned til innholdet