Akershus kollektivterminaler FKF

Logo hvit

Sørumsand bussterminal modernisert

Foto av fire smilende personer som står på en vei og samarbeider om å klippe over et bånd.

Visste du at vi moderniserer buss- og fergeterminaler? Sørumsand bussterminal er blant de som allerede er ferdigstilt. Les om denne moderniseringen i artikkelen under, i lenken som heter Nyhet fra Viken fylkeskommune.

I år er det tre nye som står for tur: Blakstad, Fjerdingby og Jessheim. Terminalene er fra før tilrettelagt for blant annet rullestolbrukere og svaksynte, men gis nå en oppdatert universell utforming.

Videre bygges de om for å sikre trafikkflyt, effektivitet og ikke minst sikkerhet, når bussene har blitt lengre og tyngre enn terminalene opprinnelig var prosjektert for. Da terminalene ble etablert, var en buss tolv meter lang. Nå er de elektriske leddbussene femten meter lange, og en god del tyngre. Dette krever tilpassing.

Vi er også opptatt av en best mulig estetikk, og er glade for å kunne overlevere nyoppussede terminaler til innbyggerne. Du skal ha det rent og hyggelig rundt deg når du reiser kollektivt.

Nyhet fra Viken fylkeskommune

(På bildet, fra venstre: Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken, fungerende ordfører i Lillestrøm kommune, Thor Grosås, driftssjef i VKT, Morten Sandberg, og assisterende stabssjef i fylkesrådet i Viken, Jane Bråthen. Foto: Anders Krogedal Thoresen, VKT).

Hopp rett ned til innholdet